fbpx

veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

verhuur

Hoe huur ik een CREA zaal (muziek- en/of theaterzaal)?

Ga naar CREA theater verhuur of CREA muziekzaal verhuur, lees onze voorwaarden (!) en vraag pas daarna een offerte aan. 

Hoe huur ik een studio?

Ga naar CREA studio’s verhuur, lees onze voorwaarden (!) en vraag telefonisch of op locatie een account aan. Nadat je saldo op dit account gezet hebt (zie saldo opwaarderen), kan je telefonisch de huur van de studio aanvragen tot 2 maanden vooruit. Voor projecten op langere termijn of andere speciale wensen kan je contact opnemen met  planning@crea.nl.

Wij verwachten dat je onze voorwaarden en huisregels gelezen hebt voordat je gebruik maakt van onze studio. 

Mag ik lesgeven in een CREA studio?

Nee, dat mag niet. Het organiseren van lesbijeenkomsten is voorbehouden aan CREA alleen. Verhuur van studio’s is enkel bedoeld voor repetities van podiumkunsten. Huren voor vergaderen of het geven van workshops, lessen, cursussen etc. is dus niet toegestaan. Wil je graag zelf lesgeven bij CREA? Stuur dan je voorstel naar opensollicitaties@crea.nl. Bij interesse wordt er contact met je opgenomen.

Ben je op zoek naar een creatieve workshop op maat? Vul dan dit aanvraagformulier in, dan nemen wij binnen 3 werkdagen contact met je op.

Wanneer zijn studio’s beschikbaar?

De studios zijn op maandag, dinsdag en woensdag in de avond vaak bezet voor onze eigen cursussen. Bel de receptie om een boeking te maken op 020 399 1212

Wat zijn de prijzen voor het huren van een studio?

De prijs staat vermeld bij de informatie van de betreffende studio. Meer informatie hierover vind je bij onze prijscategorieën. 

Hoe werkt de betaling voor de studiohuur?

Je kunt een studio reserveren als je een persoonlijk account hebt. Dit account kun je laten aanmaken door contact op te nemen met de CREA balie tijdens openingstijden op 020 399 1212.

Voor een reservering betaal je direct. Reserveren kan alleen bij voldoende saldo op je persoonlijk account. Hierlees je hoe je tegoed op je account zet.

Het bedrag dat je opwaardeert is een tegoed dat onbelast is. Als je een factuur met BTW nodig hebt, kun je die na de huurperiode (1x per kwartaal) opvragen via planning@crea.nl. 

Kan ik een factuur krijgen?

Na afloop van de verhuur mag je een BTW-factuur aanvragen via planning@crea.nl. CREA stuurt maximaal 1x per kwartaal een overzichtsfactuur van de boekingen incl. BTW voor de klant. Op deze manier kunnen wij de verhuurkosten van onze studio’s zo laag houden.

Wij kunnen dus geen BTW-facturen sturen over geld dat is opgewaardeerd (dat is namelijk nog steeds jouw geld) en ook niet voor boekingen in de toekomst, aangezien je deze nog kan annuleren.

Hoe annuleer ik mijn gehuurde ruimte?

Ga naar voorwaarden & huisregels studiohuur voor meer informatie over het annuleren van een gehuurde ruimte.

cursussen

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Inschrijven kan bij de balie of online via onze website. Ga hiervoor naar de betreffende cursus, kies je gewenste startdatum en klik op “schrijf je in”. Volg daarna de stappen op het scherm om de betaling te voltooien. Je ontvangt altijd een bevestiging per email. Mocht je deze niet ontvangen, kijk dan eerst in je spam voordat je contact opneemt met planning@crea.nl. De inschrijving voor CREA cursussen staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder. Kijk hier voor meer informatie over inschrijven bij CREA.

Hoe werkt de wachtlijst?

Zit de door jou gewenste cursus vol? Dan kan je je kosteloos aanmelden voor de wachtlijst. Je ontvangt een e-mail als een plekje is vrijgekomen. Wie zich vervolgens als eerste via de website inschrijft mag deelnemen aan de cursus. Nadat een cursusblok begonnen is sluiten wij de wachtlijst.

Hoe lang duurt een cursus?

De duur van de cursus staat aangegeven bij de cursusomschrijving op onze website. Dit is doorgaans 10 weken (één les per week). Er zijn ook weekend-, dag- en zomercursussen. Een zomerweekcursus duurt één week: je bent dus 5 dagen creatief bezig: van maandagochtend t/m vrijdagmiddag (geen les op woensdagmiddag, maar wel een eindpresentatie op vrijdagavond).

Wat is de indeling van de cursusblokken?

De 10-weekse CREA cursussen zijn verdeeld over 3 blokken. Blok 1 (najaar) start in september, blok 2 (winter) start in december en blok 3 (voorjaar) start in maart. 

In blok 2 wordt rekening gehouden met de kerstvakantie (23-12-2023 t/m 7-1-2024) en in blok 3 met de meivakantie (27-5-2024 t/m 5-5-2024). Bij feestdagen verspringen de cursussen ook een week en er wordt altijd ruimte gelaten tussen de cursusblokken voor eventuele inhaallessen in het geval van uitvallen van docent. 

Er is een aantal cursussen die van deze 10 weken afwijken. Dat zijn de weekcursussen tijdens de zomer (zomercursussen) en een aantal dagcursussen, weekendcursussen en speciale projecten. Bij elke cursus staat vermeld wat de startdatum is, hoe lang deze duurt en in welk blok de cursus valt.

Kan ik een proefles volgen?

Wij bieden helaas geen proeflessen aan. Het is echter begrijpelijk dat je graag wilt weten wat de cursus inhoudt. Om daar een goed beeld van te krijgen, kan je werk van cursisten die jou voorgingen bewonderen op ons Virtuele Open Huis Made in CREA. Ook zijn de eindpresentaties van de cursussen aan het einde van elk lesblok voor iedereen toegankelijk. CREA biedt ook dagcursussen aan.

Hoe werkt de korting voor studenten/alumni/medewerkers?

Ga naar de omschrijving van onze prijscategorieën.

In welke taal worden de cursussen gegeven?

De cursussen bij CREA worden gegeven in het Nederlands (NL) of in het Engels (EN). Cursussen die openstaan voor iedereen (NL/EN) worden in beide talen gegeven. Houd er bij de laatste categorie rekening mee dat de docent voornamelijk Engels als voertaal kan gebruiken, zodat iedereen de les kan volgen. Kijk goed onder welke categorie jouw cursus valt (zie het vlaggetje in het blokje met cursusinformatie).

Hoe meld ik mij afwezig voor een cursus?

Kan je niet aanwezig zijn bij de les? Meld dit dan telefonisch (020 399 1212).

Gaat mijn les door? Wanneer is CREA gesloten?

CREA volgt de officiële nationale feestdagen. Mocht jouw les op een andere dag niet doorgaan, dan ontvang je hierover bericht. In blok 2 wordt rekening gehouden met kerstvakantie en in blok 3 met de meivakantie.Bekijk hier wanneer CREA gesloten is.

Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

Opzeggen kan per een email naar planning@crea.nl. Uitsluitend bij schriftelijke opzegging tot 2 weken voor aanvang ontvang je het volledige cursusbedrag retour. Kijk voor meer informatie bij onze basisvoorwaarden.

Kan ik een factuur krijgen?

CREA verstuurt geen facturen voor individuele cursussen. Daar hebben wij helaas de mankracht niet voor. Wij hopen dat in de toekomst met ons nieuwe ICT-systeem dit wel mogelijk te maken. Tot dan hebben wij ervoor gezorgd dat in de e-mail met de inschrijfbevestiging alle benodigde informatie is opgenomen, zoals prijs en BTW.

Ik wil graag een privé-workshop organiseren voor een groep bij CREA, kan dat?

Zelf een studio huren bij CREA en workshop organiseren is niet toegestaan, maar ben je op zoek naar een creatieve workshop op maat? Wij denken graag met je mee. Vul dit aanvraagformulier in, dan nemen wij binnen 3 werkdagen contact met je op.

Ik wil graag lesgeven bij CREA. Waar kan ik daarvoor terecht?

CREA werkt veel met vaste professionals. Houd er rekening mee dat het programma per jaar wordt vastgelegd. Het cursusprogramma voor 2023-2024 is vol, op dit moment nemen we geen nieuwe voorstellen voor cursussen in dit seizoen aan.

Heb je een voorstel? Stuur deze naar opensollicitaties@crea.nl. Bij interesse wordt er contact met je opgenomen. Lesgeven buiten CREA om is strikt verboden.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op: stuur een mail naar planning@crea.nl of bel 020 399 1212.

X