veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

verhuur

Hoe huur ik een CREA zaal (muziek- en/of theaterzaal)?

Ga naar CREA theater verhuur of CREA muziekzaal verhuur, lees onze voorwaarden (!) en vraag pas daarna een offerte aan. 

Hoe huur ik een studio?

Ga naar CREA studio’s verhuur, lees onze voorwaarden (!) en vraag een account aan. Nadat je saldo op dit account gezet hebt (zie saldo opwaarderen), kan je telefonisch de huur van de studio aanvragen tot 3 maanden vooruit. Voor projecten op langere termijn of andere speciale wensen kan je contact opnemen met  planning@crea.nl.

Mag ik les geven in een CREA studio?

Nee, dat mag niet. Het organiseren van lesbijeenkomsten is voorbehouden aan CREA alleen. Het verhuur van studio’s is enkel bedoeld voor repetities van podiumkunsten. Huren voor vergaderen of het geven of ontvangen van workshops, lessen, cursussen etc. is dus niet toegestaan. 

Wanneer zijn studio’s beschikbaar?

De studio’s zijn in de avond vaak bezet voor onze eigen cursussen. De beschikbaarheid is het grootst op weekdagen vóór 16:00 uur, op vrijdag en in het weekend.

Wat zijn de prijzen voor het huren van een studio?

De prijs staat vermeld bij de informatie van de betreffende studio. Voor bijvoorbeeld een grote studio is het reguliere tarief €20 per uur. Studenten krijgen korting en betalen slechts €6.  Meer informatie hierover vind je bij onze prijscategorieën. 

Hoe werkt de betaling voor de studiohuur?

Je kunt een studio reserveren als je een persoonlijk account hebt. Dit account kun je laten aanmaken door contact op te nemen met de CREA balie tijdens openingstijden op 020-5251414.

Voor een reservering betaal je direct. Reserveren kan alleen bij voldoende saldo op je persoonlijk account. Hier lees je hoe je tegoed op je account zet.

Het bedrag dat je opwaardeert is een tegoed dat onbelast is. Als je een factuur met BTW nodig hebt, kun je die na de huurperiode (1x per kwartaal) opvragen via planning@crea.nl.

Kan ik een factuur krijgen?

Na afloop van de verhuur mag je een BTW-factuur aanvragen via planning@crea.nl. CREA stuurt maximaal 1x per kwartaal een overzichtsfactuur van de boekingen incl. BTW voor de klant. Op deze manier kunnen wij de verhuurkosten van onze studio’s zo laag houden.

Wij kunnen dus geen BTW-facturen sturen over geld dat is opgewaardeerd (dat is namelijk nog steeds jouw geld) en ook niet voor boekingen in de toekomst, aangezien je deze nog kan annuleren.

Hoe annuleer ik mijn gehuurde ruimte?

Ga naar voorwaarden & huisregels studiohuur voor meer informatie over het annuleren van een gehuurde ruimte.

cursussen

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Inschrijven kan bij de balie of online via onze website. Ga hiervoor naar de betreffende cursus, kies je gewenste startdatum en klik op “schrijf je in”. Volg daarna de stappen op het scherm of de betaling te voltooien. Je ontvangt altijd een bevestiging per email. Mocht je deze niet ontvangen, kijk dan eerst in je spam voordat je contact opneemt met planning@crea.nl. De inschrijving voor CREA cursussen staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Hoe lang duurt een cursus?

De duur van de cursus staat aangegeven bij de cursusomschrijving op onze website. Dit is doorgaans 10 weken (één les per week). Er zijn ook weekend-, dag- en zomercursussen.

Kan ik een proefles volgen?

Wij bieden helaas geen proeflessen aan. Het is echter begrijpelijk dat je graag wilt weten wat de cursus inhoudt. Om daar een goed beeld van te krijgen, kan je werk van cursisten die jou voorgingen bewonderen op ons Virtuele Open Huis Made in CREA. Ook zijn de eindpresentaties van de cursussen aan het einde van elk lesblok voor iedereen toegankelijk.

Hoe werkt de korting voor studenten/alumni/medewerkers?

Ga naar de omschrijving van onze prijscategorieën.

In welke taal worden de cursussen gegeven?

De cursussen bij CREA worden gegeven in het Nederlands (NL) of in het Engels (EN). Cursussen die openstaan voor iedereen (NL/EN) worden in beide talen gegeven. Houd er bij de laatste categorie rekening mee dat de docent voornamelijk Engels als voertaal kan gebruiken, zodat iedereen de les kan volgen. Kijk goed onder welke categorie jouw cursus valt (zie het vlaggetje in het blokje met cursusinformatie).

Hoe meld ik mij afwezig voor een cursus?

Kan je niet aanwezig zijn bij de les? Meld dit dan telefonisch (020 525 1414) of stuur een mail naar planning@crea.nl.

Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

Opzeggen kan per een email naar planning@crea.nl. Uitsluitend bij schriftelijke opzegging tot 2 weken voor aanvang ontvang je het volledige cursusbedrag retour. Kijk voor meer informatie bij onze basisvoorwaarden.

Ik wil graag les geven bij CREA. Waar kan ik daarvoor terecht?

CREA werkt veel met vaste professionals. Heb je een idee dat een goede aanvulling kan zijn op ons huidige aanbod, stuur dan een e-mail naar creativeproducer@crea.nl. Houd er wel rekening mee dat het programma per jaar wordt vastgelegd.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op: stuur een mail naar planning@crea.nl of bel 020 525 1414.

X