COVID-19 maatregelen CREA cursussen

COVID-19 maatregelen CREA cursussen

Wat merk ik van de COVID-19 maatregelen tijdens mijn CREA cursus?

laatste update 19/11/2020

We kunnen gelukkig de CREA cursussen door laten gaan in hun huidige vorm. In de bestuurdersversie van de routekaart gepubliceerd op Rijksoverheid.nl staat helder dat alle CREA cursussen, vanuit maatschappelijk belang, een uitzondering vormen op de maatregelen die zijn afgekondigd op 13/10/2020. Inmiddels is dit ook bevestigd door landelijke cultuurplatforms als Kunsten92 en NAPK.

CREA volgt voor de cursussen de protocollen en richtlijnen aangaande COVID-19 zoals uitgegeven door de overheid en brancheorganisaties. De richtlijnen verschillen per afdeling. Lees hieronder wat dit betekent.

Voor iedereen geldt:

 • Je hebt een gezichtsmasker bij je en binnen CREA draag je dit altijd. Dit mag alleen af als je zit in de studio of als je docent dit aangeeft. Muzikale repetities, zang, toneel en dans zijn uitgezonderd van de mondkapjesplicht.
 • Iedere keer wanneer je het gebouw van CREA binnengaat bekijk je deze vragen en ga je alleen naar binnen als je deze allemaal met nee kunt beantwoorden.
 • In CREA zijn alle studio’s uitgerust met ventilatiesystemen die zorgen voor voldoende verse lucht. De lucht wordt niet rondgepompt, maar steeds vers aangevoerd. De ventilatiesystemen van de studio’s werken onafhankelijk van elkaar.
 • Kom voor je cursus zoveel mogelijk precies op tijd en verlaat het CREA-gebouw na gebruik je cursus zo spoedig mogelijk. Er is geen ruimte om te wachten in het gebouw.
 • De groepsgrootte van de cursus is teruggebracht tot max. 10 cursisten.
 • Een cursus wordt aangeboden en gegeven in 1 van de 3 volgende vormen: online / hybride / fysiek. De meeste najaarscursussen 2020 worden fysiek gegeven, dus in CREA. Als het een online of hybride cursus betreft staat dit vermeld in de cursustekst op de website vermeld. Hier kun je lezen welke vorm op welke manier wordt gegeven.
 • In de lessen houden cursisten en docent 1,5 meter afstand. De verkeersruimten en studio’s zijn zo ingericht dat er voldoende ruimte is om afstand te houden.
 • Kom voor je cursus zoveel mogelijk precies op tijd en verlaat het CREA-gebouw na gebruik je cursus zo spoedig mogelijk. Er is geen ruimte om te wachten in het gebouw.
 • Het CREA café is alleen geopend voor afhalen. Bekijk hier de openingstijden en het menu.

 

Bijzondere bepalingen zijn:

 • Het is verboden om met 2 personen of meer te zingen. De groepszang-cursussen worden derhalve online aangeboden. De cursisten die het betreft hebben hierover van CREA bericht ontvangen.
 • Gezien de aard van de activiteiten in de dans- en theatercursussen hoeft tijdens de les de 1,5 meter afstand alleen te worden gehandhaafd voor zover dat mogelijk is. Indien jij wel graag afstand houdt, dan is dat natuurlijk mogelijk. Geef dit tijdens de les aan bij je docent. Ook na de persconferentie van 17/11/2020 gelden nog steeds deze regels.
 • Bij dans- en bewegingslessen kan geen gebruik meer worden gemaakt van de kleedkamers. Kleed je om voor je naar CREA komt, of doe dit in de studio.
 • Blazers mogen spelen als zij minimaal 2 meter afstand (in de blaasrichting) houden tot anderen. De docenten van de cursussen waarbij blaasinstrumenten worden gebruikt, waarborgen deze afstand.

 

Lees hier de basisvoorwaarden en aanvullende coronavoorwaarden die gelden voor jouw cursusinschrijving.

X