fbpx

Wennah Wilkers

Wennah Wilkers

Bio:

Wennah Wilkers (1992, geboren te Tarlac) is een Filippijnse danseres, choreograaf en docent die de grenzen opbreekt tussen hedendaagse en urban dans. Sinds zij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten verspreidt ze haar authentieke danstaal in de theaters, cyphers en workshops/lessen. Ze is onderdeel van de housedance crew XGEN, waarmee ze op internationaal niveau actief is.

Dans is voor Wennah een manier om zich te verbinden met een gevoel van vrijheid en extase. Haar passie voor dans komt voort uit de innerlijk drive om die vrijheid te beleven. Ze herkent de urgentie van de house cultuur, waarin de bevrijding van het individu, het vieren van het leven door dans en het je laat leiden door muziek en je losmaken van beknellingen een belangrijke rol speelt.

Vanuit deze waarden streeft ze naar het delen van die vrijheidsbeleving met haar publiek en studenten/leerlingen, door werk dat tot stand komt door speels onderzoek en experimenteren.

Wennah speelde in meerdere theaterproducties en dat inspireerde haar tot de wens om zelf ook te gaan creëren. Voor het jaar 2022-2024 volgt zij hiervoor een traject via De Nieuwe Makersregeling. In de zomer 2022 zal zij met haar productie CYPHER op Over ‘t IJ festival, Amsterdam staan.

Cursussen door deze docent:

X