Sietse Remmers

Sietse Remmers

Bio:

Sietse Remmers (1989) is actrice, theatermaker en docent.

Griekse tragedie met hits van Dolly Parton (2019) en Het Temmen van de Feeks – een bewerking met bijdragen van Shakespeare, Hoeyberghs, Trump, Johnson, Baudet, Remmers e.v.a., een muziektheaterproductie voor de middel-, en grote zaal (2020). Momenteel werkt ze aan Politics is entertainment for ugly people, een democalyptische politieke tragedie en schrijft ze de teksten voor Frieda Belinfante – de spektakelmusical.

Als actrice was Sietse te zien in o.m. Rompslomp bij Arsenaal/Lazarus (2019) en Kom hier dat ik u kus bij Korthals Stuurman Theaterbureau (2019) en in gastrollen in verschillende Nederlandse en Vlaamse televisieseries.

Haar vertaling van Het Temmen van de Feeks (2021) werd uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek, hiermee is Sietse de eerste gepubliceerde vrouwelijke vertaalster van Shakespeare naar het Nederlands sinds de 18de eeuw. Momenteel werkt aan een vertaling van Julius Ceasar die ook door DNTB zal worden uitgegeven.

Naast haar uitvoerende werk is Sietse werkzaam als docent en docerend theatermaker en geeft ze les bij o.m. WISPER, CREA Amsterdam, Parnassos Utrecht en het KSO Lemmensinstituut.

www.sietseremmers.com
insta: sietseremm

foto door Jeroen Berends

Cursussen door deze docent:

X