Emilie Hudig

Emilie Hudig

Bio:

Al sinds haar zestiende wilde Emilie documentairemaker worden. Ze studeerde Visuele antropologie en Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde zij documentaire- en portretfotografie aan de Fotoacademie terwijl zij werkte als researcher voor televisie. Sinds 2017 is zij docent aan de Fotoacademie.  

Haar beroepspraktijk bestaat uit werk in opdracht voor uiteenlopende opdrachtgevers en zelf geïnitieerde lange termijn projecten, gefinancierd middels commerciële opdrachten, sponsoring en stipendia. In 2014 werd Studio Rust en Vreugd in het leven geroepen, een fotostudio in de natuur om te portretteren en te experimenteren met oude fototechnieken. 

 In 2009 won zij met haar boek Controlede Zilveren Camera fotoverhaal van het jaar. Ze exposeerde in FOAM3h. Haar project Zonder Titelover de adel in Nederland werd geëxposeerd in Museum van Loon. All I Understand was te zien opLes Rencontres dArles en Fotofestival Naarden. In 2017 werd zij geselecteerd voor de documentaire opdracht van het Stadsarchief van Amsterdam. 

Dit project leidde tot een toekenning van een ontwikkelbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten waarmee zij zich verder verdiept in verschillende print technieken op het Printing en Publishing lab van de Jan van Eyck academie.  

 Haar werk is gepubliceerd in o.a Vrij Nederland, Volkskrant Magazine, Sam Sam, One World, Mediapartners, het Advocatenblad,Vogue en Flow Magazine. 

 

Cursussen door deze docent:

X