Daan Bogers

Daan Bogers

Bio:

Daan Bogers is producent, arrangeur, componist, trompettist en dirigent. Hij schreef zijn eerste orkestwerken op zijn 13e jaar, werkte tussen zijn 16e en 19e als arrangeur voor een muziekuitgeverij en begon daarna de studie “Muziekproductie” en “Composition for the Media” in Hilversum, die hij in 2004 “With Honours” afrondde. Een jaar later werd hij geselecteerd voor een compositieopdracht voor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Sindsdien schreef Daan muziek voor vele orkesten uit allerlei genres en componeerde/produceerde hij de soundtrack voor de korte film ‘The Man Who Cuts The Sunday Roast’. Diverse composities van hem worden uitgegeven.

Daan zette een aantal eigen projecten op, waaronder zijn 10-koppige band “BOSCO” en de “JayDee Brassband”, waarmee hij door heel Europa tourde en in 2012 zijn debuut op het North Sea Jazz Festival maakte. Een ander project waar hij als bandleider, producer en arrangeur bij betrokken was, was de “Liptease Bigband”. Met deze rockabilly act speelde hij onder meer op grote festivals als “Paaspop” en “Concert at Sea” en stond hij in de finale van TV-programma “Holland’s Got Talent”.

Daan wordt regelmatig gevraagd blazerssecties te coachen en masterclasses te geven bij bigbands. Hij dirigeerde o.m. het Nederlands Studenten Jazz Orkest (o.a. North Sea Jazz Festival 2018), de Utrechtse Studenten Bigband (o.a. Montreux Jazz Festival 2016), de Bigband van de Nationale Reserve (nacht van de Militaire Muziek 2017 en 2018), Bigband BLAST! (o.a. projecten met Ernie Hammes en Carlo de Wijs) en de Peri Swing Collective. Als organisator of adviseur werkt(e) hij voor o.a. het North Sea Round Town Festival, de Bredase Bigband Meeting, Jazzmagazine ‘Jazzism’ en het bureau BW Jazz Agency.

foto: Marijn Wandel

Cursussen door deze docent:

X