fbpx

Aukelien Weverling en Marjan Verkerk

Aukelien Weverling

Bio:

Aukelien Weverling is schrijver, columnist en journalist. In 2002 debuteerde ze met Liever Gekust dat genomineerd werd voor de Geert Jan Lubberhuizenprijs. Haar tweede roman Politiek Gevangene werd lovend onthaald en verscheen ook in een speciale uitgave van de Volkskrant. Haar roman Het Land werd genomineerd voor zowel de E. du Perronprijs als de Dioraphte Jongeren Literatuurprijs. Haar laatste roman In alle steden stond op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs (voorheen de ECI Literatuurprijs/ Ako Literatuurprijs).

Naast het schrijven van romans publiceerde Aukelien columns in o.a. Starstyle, De Belgische Flair, Viva en NL20. Journalistieke stukken van haar hand verschenen in De Volkskrant, Nieuwe Revu, de Yes en De Pers. Haar meest recente columnseries zijn verschenen in NRC Handelsblad, waar zij ook recensent jeugdliteratuur is.

Marjan Verkerk

Bio:

Marjan Verkerk volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem afdeling tekenen en schilderen. Ze schildert en tekent maar fotografeert ook. Exposeerde in binnen- en buitenland, maar deed ook multimediaprojecten: beeldende kunst in combinatie met muziek op podia.

Ze initieerde samen met haar Kroatisch-Duitse collega Milica Reinhart twee grote internationale kunstprojecten, waar ze ook als uitvoerder aan deelnam: Visible Visions in Johannesburg, Zuid-Afrika naar aanleiding van de VN-conferentie over Duurzame Ontwikkeling in 2002 en in 2008 Sehnsucht nach Ebene 2; een kunstproject voor een grote verkeersbrug in het Ruhrgebied bestaande uit kleur en licht. Beide projecten zijn gebaseerd op interviews met omwonenden.

www.marjanverkerk.com

Cursussen door deze docenten:

Cursussen door Aukelien:

Cursussen door Marjan:

X