Leven2

februari, 2020

22feb20:30Leven2EVA20:30 taal event:Nederlandstype event:theater

meer

event details

Met 13 jaar zoenen, 17 ontmaagd worden, 23 afstuderen, 24 samenwonen, 25 trouwen en tussen de 26 en 30 jaar 3 kinderen krijgen. EVA wil het leven zo optimaal en zoveel mogelijk leven. Sterker nog, daar heeft ze een formule voor geschreven. Zodat je het leven kunt leven in het kwadraat. En dan houdt het leven zich niet aan haar formule.

EVA haar broer krijgt een ernstig ongeluk en van de een op andere dag zet ze haar eigen leven stil, om te zorgen voor zijn leven. Ze slaat haar pubertijd over en maakt, geheel niet volgens de planning, haar relatie uit, omdat ze nog iets in te halen heeft. Maar werkt dat wel zo?

EVA is door het Delft Fringe Festival geselecteerd als één van de drie beste acts van het afgelopen seizoen, aangekondigd als “opkomend talent dat we in de gaten moeten houden” en bestaat uit een 4-koppige band. Bestaande uit een contrabassist, violiste, toetsenist en Eva, die de verhalen vertelt en zingt (en ook op de gitaar en ukelele speelt).

Leven² is een persoonlijke kleinkunst voorstelling, zo persoonlijk dat het universeel wordt. EVA balanceert constant op een dunne lijn. Van “wat zwaar”, naar schaterlachen maar niet weten of dat wel kan. Zo pleit EVA voor een partij voor de doden. Waarna ze zich vervolgens afvraagt hoe een vogel, die horizontaal vliegt, op een verticaal raam kan poepen. Komt met een theorie en dat zij eigenlijk ook wel wat meer van die vogel zou willen hebben. En zo is EVA ontwapenend met bovenal prachtige liedjes (de nieuwe EP van EVA komt uit in het voorjaar van 2020).

Voor meer impressies en informatie over EVA check www.evaspeelt.nl
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=i5LWt6-mn1M

Toetsen: Sander Bos
Contrabas: Jory de Kort
Viool: Jet Verkade
Tekst, spel, zang, gitaar & ukelele: Eva Bos
Coach: Hanneke Braam

tijd

(Zaterdag) 20:30

locatie

CREA theaterzaal

Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam

prijs

studenten € 8 / overigen € 15

X