#Antigone

april, 2020

This is a repeating event

22apr20:00event geannuleerd#AntigoneStudenten Toneelvereniging Amsterdam20:00 taal event:Nederlandstype event:theater

meer

event details

Studenten toneelvereniging Amsterdam speelt ‘#Antigone’

“Ik zie geen andere manier om je levend uit dit conflict te halen”

Onder regie van Leonie Kuhlmann brengen twaalf studenten een moderne bewerking van de klassieker Antigone. Broer en zus staan lijnrecht tegenover elkaar en het hele land kijkt mee. Stap voor stap raken ze verstrikt in een spel waar niemand de precieze regels van kent.

Wanneer Creon, in deze bewerking Antigone’s broer, net verkozen is tot jongste politiek leider ooit, doet hij er alles aan een goede politicus te zijn. Als uitgerekend Antigone tegen zijn wet ingaat, dwingt hun omgeving ze publiekelijk stelling te nemen en staat Creon voor een onmogelijke keuze. De vriendinnen van Antigone, afgestudeerd in de media, maken van Antigone een mediahit: “je wordt een icoon, zij die tegen onrechtvaardigheid vecht”.

Creon’s factie communiceert op hun beurt alles wat ze doen direct met het volk via video’s op twitter, en hanteert bovendien een ‘zero tolerance beleid’: ‘geen waarschuwingen, direct straffen’. Hoe meer bekendheid hun conflict krijgt, hoe meer ze zich klemgezet voelen. Door het systeem, door de bemoeienis, maar bovenal door zichzelf.

#Antigone kruipt onder je huid, laat je de eenzaamheid voelen van hen die hun nek uitsteken. Van hen die alles op alles zetten om het goede te doen, en daarbij meer verliezen dan hun lief is.

Regie: Leonie Kuhlmann

Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op:www.sta-toneel.nl.

tijd

(Woensdag) 20:00

locatie

CREA theaterzaal

Nieuwe Achtergracht 170, 1018WV Amsterdam

prijs

student €7,50 | regulier €10,50

tickets/reserveren

reserveren via STA
X