Remco Menting

Remco Menting

Bio:

Remco Menting (1987) begon zijn muzikale carriere met pianospelen toen hij zeven jaar oud was. Op zijn twaalfe maakte Remco de overstap naar het drummen. Hij kreeg toen lessen van onder andere jazzdrummer Han Bennink. Daarna ging Remco drums studeren op de jazz afdeling van het Conservatiorium van Amsterdam, waar hij in 2009 afstudeerde.

Al tijdens zijn studie ontwikkelde Remco zich als een veelzijdige drummer actief in verschillende muziekgenres. Het spelen in bands van uiteenlopend karakter zette hij ook na zijn studie voort.

Momenteel is Remco de vaste drummer van onder andere jazztrio Kapok. Met de ongewone bezetting van hoorn, gitaar en percussie is Kapok ‘booming’ in de jazzwereld. De band heeft op alle belangrijke jazzpodia en -festivals van Nederland gespeeld, was zowel winnaar van de Dutch als de European Jazz Competition en won een Edison voor het in 2014 verschenen album Kapok.

Naast de drums is Remco sinds enkele jaren steeds meer geïnteresseerd geraakt in andere instrumenten. Zo speelt hij weer steeds vaker piano, maar is hij ook begonnen met melodisch slagwerk, waarvan de vibrafoon de belangrijkste is. In Kapok heeft hij zich verdiept in het gebruik van elektronica en effecten, welke hij gebruikt voor verschillende instrumenten. In januari 2018 is hij op studiereis naar Senegal geweest om zich in de sabar muziek te verdiepen en heeft hij lessen genomen om dit
instrument te leren spelen.

Sindsdien de reis naar Senegal is Remco ook actief bezig met componeren, waarin hij lessen heeft genomen van onder andere David Dramm en Giuliano Bracci. Hierbij komt zijn wiskundestudie, die hij na zijn conservatoriumtijd volgde, ook zeer van pas.

Naast muzikant en componist is Remco ook actief als docent; hij geeft zowel drumlessen als muziektheorie- en solfege lessen, maar ook als dirigent: hij leidt verschillende percussiegroepen in Amsterdam onder de naam Pulse.

www.pulsepercussion.nl

Cursussen door deze docent:

X