Priscilla Vaudelle

Priscilla Vaudelle

Bio:

Founder LostProject – De Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) studeerde in 2013 af aan de opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Tijdens haar studie richtte zij samen met Tim van den Heuvel het collectief LostProject op.

In haar werk geeft Priscilla zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen over actuele thema’s, zoals identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. In al deze projecten werkt zij samen met talentvolle jongeren uit alle wijken van de stad.

“Mijn Surinaamse voorouders zijn een mix van Inheemse en tot slaaf gemaakte Afrikanen. Zij vertelden elkaar verhalen om elkaar te waarschuwen, berichten te delen, om als dorp en samenleving tot elkaar te komen. Om te begrijpen wat je doet en waar je naar toe gaat, moet je begrijpen waar je vandaan komt. Bij de zoektocht naar mijn roots is één ding mij bijgebleven en ook mijn levensmotto geworden, als programmamaker en theatermaker: Verhalen vertellen.”- Pris

Cursussen door deze docent:

X