Luciën Greefkes

Luciën Greefkes

Bio:

Sinds 2010 werkt Luciën als docent improvisatietheater. Dit doet hij bij theatersportgroepen verspreid over het land en als invaldocent bij CREA. In die jaren heeft hij zijn eigen, energieke stijl ontwikkeld, waarbij ongedwongenheid en plezier hoogtij viert. De nadruk ligt bij hem op het levendig vertellen van verhalen, belangrijk spel en gebruik van de fantasie.

Vanaf zijn tienerjaren is Luciën al op de planken te vinden. Eerst met scripts in de weer bij het tienertoneel, later trok het improvisatietheater meer. Hij speelde sinds zijn achttiende bij improvisatiegroepen in Hoorn, Leeuwarden en Amsterdam. Tegenwoordig speelt hij als acteur-muzikant bij Terugspeeltheater Amsterdam en is hij artistiek leider bij Beleeftheater Alkmaar. Daarnaast speelt en zingt hij solo als congrestroubadour én begeleidt hij als improviserend muzikant wekelijks één of meerdere voorstellingen van improvisatiegroepen muzikaal.

“Twee mensen die improviserenderwijs bouwen aan een fascinerend plot met ingeleefd spel: dat blijft spectaculair om te zien. Een groep die samen ‘zomaar’ bouwen aan een prachtig verhaal of lied: dáár doe ik het voor!”

Cursussen door deze docent:

X