Leonie Kuhlmann

Leonie Kuhlmann

Bio:

Leonie Kuhlmann (1989) studeerde deze zomer af als Docerend Theatermaker aan de Academie voor Theater (FHK). Eerder al rondde ze de studie ‘Bestuurs- & Organisatiewetenschap’ en de master ‘Organisaties, Verandering & Management’ (Universiteit Utrecht) af en was ze politiek en bestuurlijk actief. Ze is een bevlogen docent en maker die haar passie voor theater op aanstekelijke wijze weet over te brengen. Ze werkt graag met studenten: de studentenwereld kent ze zelf immers van binnenuit.

Als maker heeft Leonie zich gespecialiseerd in het bewerken van oude klassiekers naar het nu. Daarnaast werkt ze graag interdisciplinair: naast haar studie maakte ze een aantal korte fictiefilms en twee interdisciplinaire producties met spoken word, akoestische zang en beweging.
Deze zomer zou Leonie op Over het IJ, Theaterfestival Boulevard en Delft Fringe Festival hebben gestaan (maar de festivals zijn afgelast vanwege corona). Momenteel werkt ze aan twee ‘coronaproof-concepten’: een podcast en een nieuwe fictiefilm. Daarnaast werkt ze aan meerdere nieuwe voorstellingen voor volgend seizoen.

ditisleoniekuhlmann.wordpress.com

Cursussen door deze docent:

X